O KAΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ PASTRY CHEF ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του και την κλίση του στη ζαχαροπλαστική.  Το πάθος του για τη δημιουργία γλυκών, όχι μόνο δεν ελαττώθηκε μεγαλώνοντας, αλλά έκανε τους γονείς του να αποφασίσουν να τον βοηθήσουν.

Η πρώτη του δουλειά στην εφηβεία του ήταν σ΄ ένα ζαχαροπλαστείο της πόλης όπου τον πήγαν οι γονείς του, ώστε να ζήσει στην πραγματικότητα τις συνθήκες και να τον βoηθήσουν να κατασταλάξει στην απόφαση του να ακολουθήσει τη ζαχαροπλαστική ως επάγγελμα. Παραμένει και εργάζεται για λίγο ακόμα και μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας.

Στα 22 του χρόνια εργάζεται στο πρώτο Ιταλικό μαγαζί στη Θεσσαλία με γλυκό και παγωτό. Ο δρόμος του τον ταξίδεψε στο Ρίμινι της Ιταλίας, για να παρακολουθήσει σεμινάρια χειροποίητου ιταλικού παγωτού.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα σηματοδότησε την αρχή των σπουδών του στη σχολή Le Gourmet στο Βόλο, απ΄ όπου και απέκτησε πτυχίο Ζαχαροπλαστικής και F&B Management. Παράλληλα, εργαζόταν ταυτόχρονα σε διάφορα ζαχαροπλαστεία της ευρύτερης περιοχής για βιοποριστικούς λόγους.

 

Η ανάγκη του για εμπειρίες τον έκανε να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά (Σκιάθος, Ζάκυνθος, Μύκονος) και να εργαστεί επίσημα ως pastry chef.

Γυρίζοντας στη γενέτειρά του, ο διευθυντής του Thessalikon Grand Hotel, Χρήστος Κοιμάς, του εμπιστεύεται το τμήμα του ζαχαροπλαστείου του ξενοδοχείου. Αποτέλεσμα της συνεργασίας κα του ασίγαστου πάθους του ήταν η άνοδος του τμήματος γαμήλιων γλυκών στο 40%. Αμέσως ήρθε και η ανάληψη της ευθύνης του Café Vienna του ξενοδοχείου, απ΄ όπου και δημιούργησε νέα τάση στη Θεσσαλία.

Με την πηγαία προσωπικότητά του και τις φρέσκιες ιδέες του, κατάφερε να γίνει η δουλειά του σημείο αναφοράς στο ξενοδοχείο.

Καινοτόμησε συνδυάζοντας απόσταγμα από μανιτάρι Πορτομπέλο από τη Λίμνη Πλαστήρα με σοκολάτα, δίνοντας με την πρωτότυπη συνταγή του τηλεοπτική προβολή στο τοπικό προϊόν και την περιοχή. Παράλληλα έκανε και guest εμφανίσεις και ‘γλυκές’ θεματικές βραδιές και σε γνωστό εστιατόριο των Τρικάλων.

Στο Thessalikon Grand Hotel συναντάει το Γιάννη Καλογιάννη, ιδιοκτήτη του Caffe I Frati στην Κηφισιά, ο οποίος του προτείνει να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το τμήμα ζαχαροπλαστείου στο γνωστό εστιατόριο, αγαπημένο στέκι της κοσμικής Αθήνας και όχι μόνο.

Μετακομίζει στα βόρεια προάστεια της πρωτεύουσας, όπου ξεκινάει να δημιουργεί τα γλυκά που τόσο πολύ αγαπούσε και δημιουργούσε τόσα χρόνια, βάζοντας πάντα νέες ιδέες στο πιάτο των πελατών.

Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό και ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό του εστιατορίου αλλά και σ’ όλους εμάς, είναι ότι τα γλυκά του στήνονται a la minute μπροστά στον πελάτη!

Έπειτα από την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των δημιουργιών του σε πακέτο, δημιουργείται το shop in a shop τμήμα ζαχαροπλαστικής Evaggelos Chasiotis Haute Patisserie by Caffe I Frati.

Το 2017 κέρδισε στον θεσμό που έχει δημιουργήσει το estiatoria.gr το βραβείο Pastry Chef της χρονιάς, και αναφέρεται πλέον στον χώρο ως ο pastry chef που κατάφερε να επαναλανσάρει τη σοκολάτα ως «γλυκιά μόδα».

Το 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο 1ο παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας παρέλαβε το βραβείο “Greek Taste Beyond Borders” και αναδείχθηκε ως ο Pastry Chef της χρονιάς.

Υπερήφανους μας κάνει ο βραβευμένος pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης, που βρέθηκε έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να χαρίσει στην Κωνσταντινούπολη, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, βραδιές γεμάτες σοκολάτα.

Τα ξένα μέσα της Τουρκίας τον προβάλλουν ως τον Έλληνα μάγο της  σοκολάτας και των γλυκών που φλερτάρει με τη διεθνή καριέρα.

Η κυρία Αyce Kucuroglou  συνόδευσε τον Ευάγγελο Χασιώτη σε δυο μοναδικές βραδιές στο Εμπορικό Κέντρο Emar και στα εστιατόρια Kalimeri για να σερβίρει τη διεθνή showbiz της Τουρκίας.

Ο πετυχημένος και βραβευμένος pastry chef  Ευάγγελος Χασιώτης κατάφερε να γοητεύσει τους γείτονες μας, το κοινό και τον περιοδικό τύπο, κάνοντας τα τουρκικά έντυπα να μιλούν για τον Έλληνα pastry chef που μαγεύει την Κωνσταντινούπολη με τις γλυκές δημιουργίες του, ανοίγοντας στο μέλλον σημαντικές συνεργασίες.

Δεν αποχωρίζεται από δίπλα του, τον ξεναγό και μεταφραστή Γιάννη Κουρτέσογλου, που τον έχει συνοδεύει στις πιο σημαντικές συναντήσεις του, καθώς και την επιστήθια φίλη και συνεργάτιδα Αyce Kucuroglou, που ο φακός τους έχει απαθανατίσει σε όλα τα κοσμικά event. Μια ξεχωριστή συνάντηση ήταν η επίσκεψη στον σεβασμιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο που του έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Start typing and press Enter to search